Over ons

Over ons

Visie

Wij zijn de markt geprefereerde oplossingsgerichte leverancier. 


Missie

Het bieden van innovatieve oplossingen aan de publieke en de private sector waardoor economische groei mogelijk wordt gemaakt, met respect voor de mens en het milieu.

 

 

CKC Machinehandel Surmac N.V. (Surmac) werd in 1957 opgericht om Suriname te voorzien van hoogwaardig technische equipment. Dit doel kreeg heel snel gestalte, want op 3 juni 1959, dus twee jaar na de oprichting, leverden wij de eerste 25 tractoren aan Suralco. Tijdens de ceremonie, die ter ere van dit heuglijk feit werd gehouden, maakte de toenmalige directeur van Suralco bekend dat er een tweede order voor tracktoren op rubberbanden met scrapers en trailers is geplaatst. 

Surmac startte met 13 werknemers. Maar al in 1961 moest dit aantal uitgebreid worden naar 101. In datzelfde jaar worden er plannen gemaakt om SF 80.000 te investeren in diensten en producten. Op vrijdag 15 mei 1961 openden wij een bijgebouwde werkloods. Die was noodzakelijk want de vraag naar zwaar materieel werd alsmaar groter.

Vanaf de oprichting heeft Surmac een zeer belangrijke rol gespeeld in voornamelijk de industriële ontwikkeling van Suriname. Vooral in belangrijke sectoren als de mijnbouw, bosbouw, landbouw, olie en gas en (zware) constructie. Wij zijn daarom bijzonder trots op de bijdrage die ons materieel heeft geleverd aan de ontwikkeling van grote bouwprojecten in Suriname, zoals de uitbrieding van de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven en de bouw van de Afobakaweg.

Ons bedrijf maakt gebruik van machines die bekendstaan als de beste in de wereld. In het bijzonder Caterpillar machines die technologie, techniek en kwaliteit integreert op een manier die de organisatie in staat stelt innovatieve producten op de markt te brengen. Daarnaast is Surmac vertegenwoordiger van een aantal andere succesvolle merken zoals: Massy Ferguson, DAF, JLG, Wacker Neuson, Ingersoll Rand en 3M. Wij werken alleen met de beste merken zodat wij de klant de beste oplossing voor zijn uitdagingen kunnen bieden.  

Kersten is vanaf 1941 de officieel geautoriseerde Caterpillar dealer in Suriname.